AKKURAT NÅ – 20 % rabatt på produkter for hår, negler og hud!

Magnesium viktig under trening

Lesetid: 2-3 min
Magnesium viktig under trening

Magnesium inngår i et flertall prosesser som påvirker muskelfunksjonen, inkludert evnen til syreopptak, energiproduksjon og elektrolyttbalansen. Det finnes forskning som viser at selv marginalt underskudd på magnesium forringer prestasjonen under trening, i tillegg til å forsterke de negative konsekvensene av anstrengende mosjon (f.eks. oksidativt stress).

Forskning viser at anstrengende mosjon øker magnesiumtapet via urin og svette, og at magnesiumbehovet kan øke med 10–20 % ved anstrengende mosjon.

Basert på kostundersøkelser og forskning på mennesker kan et magnesiuminntak på under 260 mg/dag for mannlige idrettsutøvere og 220 mg/dag for kvinnelige idrettsutøvere resultere i magnesiummangel. Nye undersøkelser viser dessuten at et stort antall mennesker får i seg for lite magnesium.

Forskning viser at tilskudd av magnesium vil ha positive effekter på prestasjon under trening hos individer som har magnesiummangel.

Kontakt vår kundetjeneste på [email protected] for å få kostnadsfrie kostråd og andre kostnadsfrie råd for egenpleie og helseprotokoll som du kan følge for å optimere helsen din. Våre egenpleieprotokoller skal ikke benyttes for å stille diagnoser, behandle eller lege sykdommer. Våre egenpleieprotokoller er råd og tips til egenpleie som ikke erstatter konvensjonell sykepleie. Kosttilskudd bør ikke benyttes som erstatning for variert kost. Det er viktig med en variert og balansert kost og sunn livsstil.

Forfatter


Greatlife.no

Greatlife.no Greatlife.no ble startet med bakgrunn i en misnøye med de kosttilskudd som fantes på markedet. Vi savnet og ønsket å kunne tilby produkter som vi selv kunne tenke oss å bruke, og som var så trygge at vi kunne gi dem til våre barn samt anbefale dem til være nære og kjære.

 

Forfatter

Vitenskapelige referanser og kilder

Vis referanser

Magnes Res. 2006 Sep;19(3):180-9. Update on the relationship between magnesium and exercise. Nielsen FH1, Lukaski HC.