Tilskudd av magnesium gir bedre søvn

Lesetid: 2-3 min
Tilskudd av magnesium gir bedre søvn

Magnesium og søvnproblemer

Omtrent 50 % av eldre voksne har søvnproblemer, hvilket er et alvorlig problem for helsen. Forskning viser at tilskudd av magnesium forbedrer innsovningsproblemer, søvneffektivitet, øker antall timer søvn, forkorter innsovningstiden og forbedrer søvnmarkører som renin, melatonin og kortisol.

Bedre søvn med magnesium?

I studien som ble gjort med dobbel-blind-teknikk og placebokontrollert, det vil si av høyeste kvalitet, fikk forsøksgruppen 500 mg magnesium per dag i åtte uker. Kontrollgruppen fikk derimot placebo, som vil si 0 mg magnesium per dag. Forskerne kontrollerte for forvekslingsfaktorer, såkalte «confounding factors», som for eksempel inntak av kalsium, kalium, koffein, karbohydrater og totalt kaloriinntak. Forskerne tok blodprøver før og etter eksperimentet. Det forelå ingen forskjeller i blodprøvene før eksperimentet ble påbegynt. Den gruppen som fikk tilskudd av magnesium hadde betydelig forbedret søvn, mer melatonin og mer renin. Melatonin er ikke bare et viktig hormon som trengs for å kunne sove godt, men er også en kraftfull antioksidant i hjernen.

Tilskudd av magnesium ved søvnproblemer

Tilskudd av magnesium gir bedre søvn, viser altså en dobbelblindet og placebokontrollert studie. Om du har problemer med å sovne, har søvnproblemer eller bare vil sove bedre og mer effektivt, kan det derfor være verdt å prøve tilskudd av magnesium. Vi anbefaler at man tar magnesium til frokost og ikke om kvelden, som en del hevder.

Kontakt vår kundetjeneste på [email protected] for å få kostnadsfrie kostråd og andre kostnadsfrie råd for egenpleie og helseprotokoll som du kan følge for å optimere helsen din. Våre egenpleieprotokoller skal ikke benyttes for å stille diagnoser, behandle eller lege sykdommer. Våre egenpleieprotokoller er råd og tips til egenpleie som ikke erstatter konvensjonell sykepleie. Kosttilskudd bør ikke benyttes som erstatning for variert kost. Det er viktig med en variert og balansert kost og sunn livsstil.

Forfatter

Vitenskapelige referanser og kilder

Vis referanser

J Res Med Sci. 2012 Dec;17(12):1161-9. The effect of magnesium supplementation on primary insomnia in elderly: A double-blind placebo-controlled clinical trial. Abbasi B, Kimiagar M, Sadeghniiat K, Shirazi MM, Hedayati M, Rashidkhani B. Source