Betydningen av innmat i kostholdet ditt: 4 helsefordeler du ikke bør gå glipp av

Lesetid: 1–2 min
Betydningen av innmat i kostholdet ditt: 4 helsefordeler du ikke bør gå glipp av

Innmat, også kjent som organ kjøtt, er ofte oversett når det kommer til kostholdet vårt. Mange foretrekker å spise muskelkjøtt som biff, kylling eller svinekjøtt, men det er viktig å inkludere innmat i kostholdet ditt også. Innmat har en rekke helsefordeler og næringsstoffer som ikke finnes i muskelkjøtt.

Rik på næringsstoffer

Innmat er svært næringsrikt og inneholder mange viktige næringsstoffer som vitamin A, jern, sink og selen. Disse næringsstoffene er essensielle for kroppens funksjon, inkludert immunsystemet, hormonproduksjon og cellevekst. Hvis du ikke spiser innmat, går du glipp av disse essensielle næringsstoffene.

Bra for fordøyelsen

Innmat inneholder også mange viktige næringsstoffer for fordøyelsen, inkludert B-vitaminer og cholin. Disse næringsstoffene hjelper til med å produsere fordøyelsesenzymer og galle, som hjelper til med å bryte ned maten du spiser. Innmat kan også hjelpe til med å balansere tarmfloraen og styrke tarmhelsen.

Aminosyrer som motvirker methionin, cystein og tryptofan

Det er viktig å inkludere organer i kosten vår, spesielt på grunn av innholdet av aminosyrer som motvirker methionin, cystein og tryptofan. Disse aminosyrene finnes i høye konsentrasjoner i muskelkjøtt og kan føre til høye nivåer av homocystein. Organer, derimot, er rike på aminosyrene glysin, prolin og hydroksyprolin, som kan hjelpe til med å senke nivåene av homocystein i kroppen vår. Dermed kan inkludering av organer i kostholdet vårt bidra til å redusere risikoen for høye nivåer av homocystein.

Kjøttproduksjon er mindre bærekraftig uten innmat

Hvis vi kun spiser muskelkjøtt og kaster innmaten, blir kjøttproduksjonen mindre bærekraftig. Innmat er en del av dyret som ellers ville gått til spille. Ved å inkludere innmat i kostholdet vårt, kan vi redusere matsvinn og bidra til en mer bærekraftig matproduksjon.

Alt i alt er innmat en verdifull og undervurdert del av kostholdet vårt. Ved å inkludere innmat i kostholdet ditt, kan du dra nytte av de mange helsefordelene og bidra til en mer bærekraftig matproduksjon.

Nordic Kings – økologisk fôret storfe 

Nordic Kings produserer kosttilskudd fra svenske, gressbeitende og økologisk fôret storfe. Kyrne har blitt fôret med 100 % gress og 0 % korn. Ingen antibiotika, veksthormoner eller plantevernmidler benyttes. Nordic Kings frysetørker sine kosttilskudd for maksimal bevaring av næringsstoffer. Kosttilskuddet er helt fri for allergener.

Forfatter